Categories icon Κατηγορίες:

            Κοινωνικό Αποτύπωμα
          
Κοινωνικό Αποτύπωμα
            Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή
          
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή

Calendar icon 30/03/2022

Στέγη «Αριάδνη»: Ένα όνειρο ζωής για ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση

με τη συνεισφορά και της bwin!

Συνέχισε κάτω

Συνέχισε κάτω

Scroll indicator

Η έναρξη λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή είναι γεγονός και η bwin είναι περήφανη για τη σημαντική και πολυεπίπεδη αρωγή της σε ένα έργο πνοής, για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση.

Στέγη Αριάδνη: Ένα σπίτι για εννέα συνανθρώπους μας με εγκεφαλική παράλυση

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και φιλοξενεί εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, των οποίων οι γονείς αδυνατούν πλέον να τους φροντίσουν λόγω ηλικίας ή της επιβαρυμένης υγείας τους.

Η Στέγη είναι πρωτίστως μια οικογενειακή κατοικία, ένα σπίτι, στην οποία προσφέρεται εξειδικευμένη καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και συμμετοχή σε ποικίλα προγράμματα ελεύθερου χρόνου προκειμένου να εξυπηρετούνται απόλυτα οι καθημερινές τους ανάγκες. Το τετραώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές  για την άνετη και ασφαλή υποστηριζόμενη διαβίωση των διαμενόντων. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» αποτελεί πλέον μια μεγάλη αγκαλιά για τους εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, ένα έργο ζωής που ολοκληρώθηκε, παρόλα τα εμπόδια που έφερε η πανδημία, προσφέροντας ανακούφιση στις οικογένειές τους.

Camera icon

Δες 5 Φωτογραφίες

Η bwin ήταν ένας από τους μεγάλους δωρητές του έργου

Η bwin, αποτελώντας έναν από τους καθοριστικούς υποστηρικτές της ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του Σωματείου καθ’ όλη τη διάρκεια δημιουργίας του μεγάλου έργου, η οποία διήρκησε 19 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες ημέρες πριν την παράδοσή του, η ομάδα εθελοντών της bwin, βρέθηκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» προσφέροντας τις εθελοντικές της υπηρεσίες για τη συναρμολόγηση επίπλων (καναπέδες, καρέκλες γραφεία, τραπέζια, κρεβάτια), καθώς επίσης και την τοποθέτηση, αλλά και την καθαριότητα διαφόρων αντικειμένων.

Τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2022 σε κλίμα συγκίνησης και ικανοποίησης, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και φυσικά των ευεργετών – όπως η bwin- γονέων και φίλων της Στέγης. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου δήλωσε: «Η Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’ χτίστηκε χάρις στην καλή θέληση πολλών ανθρώπων, και χωρίς αυτήν την έμπρακτη και γενναιόδωρη συμμετοχή σε μία τόσο δύσκολη εποχή, απλώς δεν θα γινόταν ποτέ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους δωρητές, φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ένας-ένας και όλοι μαζί, θεμελιώσατε, χτίσατε και εξοπλίσατε τη Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’. Πέρα από την οικονομική υποστήριξη που μας προσέφερε η bwin, μας συγκίνησε ιδιαίτερα η δράση της εθελοντικής της ομάδας στη συναρμολόγηση επίπλων και αντικειμένων της Στέγης. Αυτό αποτελεί πραγματική εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλή αρχή στη νέα Στέγη. Μία αρχή που μας έχει δίπλα σας και μαζί σας και όχι πίσω. Στόχος μας, να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ίδιας κοινωνίας». Υπογράμμισε επίσης «Ανάπηρος δεν σημαίνει και ανήμπορος. Το συμπεριληπτικό μοντέλο για το οποίο εμείς εργαζόμαστε θέλει όλους τους πολίτες ισότιμα μέλη της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, υπερήφανα συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλαμε και εμείς στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Μέσα σ αυτό το νέο σπίτι εννέα συνάνθρωποι μας με εγκεφαλική παράλυση θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μια καλύτερη καθημερινότητα.»

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο βίντεο από την ανέγερση του έργου, καθώς και προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που μένουν πλέον στην Στέγη και των συγγενών τους:

Η επόμενη ημέρα της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη»

Πλέον, οι εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία – χάρη και στην υποστήριξη της bwin – μένουν όλοι μαζί στο νέο τους σπίτι, πλήρως ενσωματωμένοι, ως  μέλη της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου. Το υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό της Στέγης και συνολικά η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η διαβίωσή τους να είναι ευχάριστη και ασφαλής.

Το κοινωνικό πρόσωπο της bwin

Σταθερά από το 2018, η bwin, βρίσκεται δίπλα το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται. Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της bwin, εντάσσονται στους Στόχους 10: Λιγότερες Ανισότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Map icon

Δες το χάρτη δράσεων της bwin