Categories icon Κατηγορίες:

            Κοινωνικό Αποτύπωμα
          
Κοινωνικό Αποτύπωμα
            Γιατροί του Κόσμου
          
Γιατροί του Κόσμου
            ΕΛΕΠΑΠ
          
ΕΛΕΠΑΠ

Calendar icon 01/07/2021

Διπλή βράβευση της bwin στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

Για το Κοινωνικό της Αποτύπωμα

Συνέχισε κάτω

Συνέχισε κάτω

Scroll indicator

Η bwin απέσπασε δύο πολύ σημαντικές βραβεύσεις στην πρώτη της συμμετοχή στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, τα οποία διοργανώνονται από την Boussias Communications.

H πρώτη διάκριση αφορά την Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Η bwin ταξίδεψε σε ακριτικές περιοχές της χωράς, προσφέροντας υπηρεσίες υγειάς σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος», για το οποίο η bwin κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Τα Ψαρά (Σεπτέμβριος 2019), οι Φούρνοι Κορσεών (Οκτώβριος 2019), το Καστελλόριζο (Νοέμβριος 2019), οι Πρέσπες (Σεπτέμβριος 2020) και το μειονοτικό χωριό Κύμη Ροδόπης (Οκτώβριος 2020) αποτέλεσαν τις πέντε (5) «ακριτικές» και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, στις οποίες κλιμάκια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, παρείχαν δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας συνολικά σε πάνω από 800 κατοίκους.

Αναφορικά με τη βράβευση η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, δήλωσε: «Ο στόχος της προληπτικής ιατρικής είναι να προστατεύει, να προάγει και να διατηρεί την υγεία και την ευημερία και να προλαμβάνει ασθένειες, αναπηρίες και θάνατο. Σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον δίνεται έμφαση στην πρόληψη και όχι στην θεραπεία, στοχεύοντας στην τροποποίηση των προτύπων συμπεριφοράς (πχ μέσω άσκησης, διατροφής κτλ), δηλαδή του βασικού προσδιορισμού υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα τα τελευταία έτη, οι Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της bwin, συνεχίζουν απρόσκοπτα με τα μέσα που διαθέτουν να παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με δυσκολία πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

H δεύτερη διάκριση αφορά και αυτή την Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Στηρίζοντας τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ», για το οποίο η bwin κατέκτησε το Χάλκινο Βραβείο. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η καθημερινή ποιότητα ζωής των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και παράλληλα να στηριχθεί το έργο των εργαζομένων και του Διοικητικού Προσωπικού. Αναλυτικότερα, η bwin δημιούργησε τέσσερις (4) πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο, ενώ προχώρησε επίσης και σε πλήρη ανακατασκευή τριών (3) πρότυπων παιδικών χαρών για τα «Γενναία Παιδιά» σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Χανιά, «αγκαλιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο όλα τα παρατήματα του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τη βράβευση o Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ, Τάσος Μαριανός δήλωσε: «Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για την ΕΛΕΠΑΠ! Επιβεβαιώνει την αξία των πρωτοποριακών προγραμμάτων μας και ταυτόχρονα επιβραβεύει την bwin που στέκεται δίπλα μας και μας επέτρεψε να τα υλοποιήσουμε. Εκατοντάδες παιδιά με αναπηρίες χαίρονται σήμερα το παιχνίδι τους ανέμελα με τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και αυτό το οφείλουν στην κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων της bwin. Ένα τεράστιο ευχαριστώ λοιπόν σε εκείνους με την ευχή να είναι πάντα κοντά στα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και σε όλους όσους συντέλεσαν στην βράβευση αυτής της ενέργειας»

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Στην πρώτη μας εμφάνιση στον πολυετή και αναγνωρισμένο θεσμό βραβείων κοινωνικής προσφοράς της χώρας, η bwin απέσπασε 2 Βραβεία, διάκριση που δικαιώνει τις προσπάθειες μας να στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό της κοινωνίας και να της επιστρέφουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Ακόμη μεγαλύτερη χαρά μάς δίνει το γεγονός ότι και οι δύο βραβεύσεις είναι στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ», το οποίο αντανακλά την διαχρονική συνεργασία μας με τους δύο Οργανισμούς, οι οποίοι στηρίζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, μέσα από τα πρόγραμμά τους».

Camera icon

Δες 2 Φωτογραφίες

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω πρωτοβουλίες της bwin, εντάσσονται στους Στόχους 3: Καλή Υγεία & Ευημερία και 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Map icon

Δες το χάρτη δράσεων της bwin