Categories icon Κατηγορίες:

            Κοινωνικό Αποτύπωμα
          
Κοινωνικό Αποτύπωμα

Calendar icon 29/12/2020

Απολογισμός Κοινωνικού Έργου 2020

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία!

Συνέχισε κάτω

Συνέχισε κάτω

Scroll indicator

H bwin, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας ανακοινώνει τον Απολογισμό του Κοινωνικού Αποτυπώματος για το 2020. Η χρονιά που ολοκληρώνεται έκρυβε πολύ μεγάλες προκλήσεις για όλους και η bwin προσάρμοσε αμέσως το πρόγραμμά της προς αυτή την κατεύθυνση. Υποστηρίζοντας κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, πάντα σε συνεργασία με Οργανισμούς με αναγνωρισμένο έργο, βρέθηκε στοχευμένα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Παράλληλα εγκαινίασε τη νέα παγκόσμια στρατηγική για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία χρόνια η bwin:

 • Πραγματοποίησε 67 πρωτοβουλίες κοινωνικού ενδιαφέροντος.
 • Συνέδραμε σε 57 τοπικές κοινωνίες.
 • Υποστήριξε 117.679 παιδιά και νέους αλλά και έμμεσα τις οικογένειες τους.
 • Επένδυσε 210 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους εργαζόμενους.
 • Στήριξε 21 αναγνωρισμένα Ιδρύματα, Σωματεία, ΜΚΟ & Οργανισμοί.
 • Ταξίδεψε 2.500 ναυτικά μίλια για ανθρωπιστικούς λόγους.
 • Διένυσε 45.000 χιλιόμετρα κοινωνικής προσφοράς.
 • Προσέφερε 150 τόνους τροφίμων.

Μόνο το 2020, η bwin υλοποίησε πάνω από 30 πρωτοβουλίες σε 20 διαφορετικές τοπικές κοινωνίες. Από τον Έβρο και τις Πρέσπες έως την Κρήτη και τα Ιωάννινα. Αναλυτικότερα:

 • Πλήρη ανακατασκευή δύο γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος τους, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος.
 • Πραγματοποίηση προγραμμάτων ιατρικών αποστολών στις Πρέσπες και την Κύμη Ροδόπης. Πάνω από 200 μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών εξετάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου.
 • Ανακατασκευή πρότυπων παιδικών χαρών της ΕΛΕΠΑΠ σε Ιωάννινα και Χανιά. Τα «Γενναία Παιδιά» του Οργανισμού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από εμπόδια και διακρίσεις.
 • Στήριξη της ανέγερσης μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη», από την Εταιρεία Προστασία Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
 • Εκπλήρωση των ευχών παιδιών, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, στο πλαίσιο του e-walk, το οποίο διοργανώθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).
 • Κάλυψη του κόστους προγράμματος αποκατάστασης σε ανασφάλιστα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στηρίζοντας το έργου του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».
 • Δημιουργία και παράδοση Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών καλαθιών αγάπης σε μοναχικούς ανθρώπους στην Αττική, αλλά και σε 14 Ιδρύματα και ΜΚΟ στην Ελλάδα. Οι επωφελούμενοι ήταν συνολικά πάνω από 900 παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι.
 • Προσφορά στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” (σε συνεργασία με την “ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού“), συσκευών ανάνηψης με ελεγχόμενη πίεση για νεογνά (Neopuff), ώστε να μην χρειαστούν την υποστήριξη αναπνευστήρα.
 • Ανακατασκευή γηπέδων τένις στο ίδρυμα «Θεοτόκος».
 • Παροχή αναλώσιμων και απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα σχολική χρονιά στα 200 παιδιά και νέους που υποστηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
 • Δωρεά van για τρίτη συνεχή χρονιά προς την Ένωση «Μαζί για το παιδί», ώστε να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε οικογένειες όλης της Αττικής.

Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η bwin, μέσω του group της Entain στο οποίο ανήκει, εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας και αυτό αποτυπώνεται στην πράξη μέσω των δεκάδων καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προσαρμόσει και στην Ελληνική αγορά τη παγκόσμια στρατηγική επτά σημείων για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακολουθώντας τη στρατηγική, η bwin παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, με την συμμετοχή του κορυφαίου διεθνούς guard της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κώστα Σλούκα.

Camera icon

Δες 2 Φωτογραφίες

Πανδημία κορωνοϊού

Η bwin, από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με ακόμη πιο στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Αναλυτικά:

 • Κάλυψε μέρος των απαιτούμενων εξόδων για τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων από τους Γιατρούς του Κόσμου.
 • Φρόντισε αστέγους με ομάδα άμεσης παρέμβασης στο δρόμο σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.
 • «Υιοθέτησε» πάνω από 20 οικογενειών που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά της καθημερινής τους διαβίωσης.
 • Στήριξε τη συμβουλευτική Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Οι καλούντες λαμβάνουν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
 • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, προσφέροντας 10.000 γάντια μιας χρήσης.
 • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του “Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας”, προσφέροντας 10.000 μάσκες.
 • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, προσφέροντας φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Εθελοντική Προσφορά

Επιπλέον, η εθελοντική συνεισφορά της Ομάδας της bwin ήταν ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική καθώς, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πάνω από ένα τόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η συμμετοχή τους σε εθελοντικές αιμοδοσίες ήταν μεγάλη συγκεντρώνοντας αρκετά λίτρα από αίμα.

Διακρίσεις

Το 2020, απονεμήθηκαν στη bwin διακρίσεις και βραβεία, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχρονική συνέπειά που δείχνει στην κοινωνική υπευθυνότητα. Αναλυτικότερα:

 • Τιμήθηκε στα «Corporate Affairs Excellence Awards» με δύο κορυφαίες διακρίσεις για τη συνεπή συνεργασία της με ΜΚΟ και Οργανισμούς, καθώς και για το Κοινωνικό της αποτύπωμα! Η bwin διακρίθηκε στις κατηγορίες «Πρόγραμμα / Δράση ΕΚΕ» με τίτλο δράσης «Με τους Γιατρούς του Κόσμου στα ακριτικά νησιά με την υποστήριξη της bwin» και στη κατηγορία «Συνέργεια με ΜΚΟ στο πλαίσιο ενός προγράμματος ΕΚΕ (Cause-related marketing)» με τίτλο δράσης: «Η bwin στηρίζει το έργο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί».
 • Η Entain, στην οποία ανήκει το διεθνές brand της bwin, κέρδισε την κορυφαία διάκριση «Safer gambling operator of the year», στο πλαίσιο των παγκόσμιων βραβείων κύρους “EGR Operator Awards 2020”, αλλά και τη σημαντική διάκριση «Socially Responsible Sportsbook of the Year» στα Βραβεία “SBC Awards 2020”.
 • Για το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο η bwin τιμήθηκε σε ειδικές εκδηλώσεις από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η bwin, υποστηρίζει έμπρακτα 18 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. Οι πρωταθλητές προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους και κυνηγούν το όνειρό τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, μέσω του προγράμματος: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Εκ μέρους της bwin η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Το 2020, ήταν μία χρονιά που μας δίδαξε ότι πρέπει να έχουμε προσαρμοστικότητα σε οποιοδήποτε πλάνο Εταιρικής Υπευθυνότητας ακολουθούμε. Η συνεισφορά στην κοινωνία της bwin τη χρονιά που διανύσαμε ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από την πολυετή αλλά και σταθερή μας συνεργασία με αναγνωρισμένους Φορείς και Ιδρύματα, συνεχίσαμε να στηρίζουμε το πολύτιμο έργο τους απέναντι στην κοινωνία. Παράλληλα, προσαρμόσαμε τις δράσεις μας υποστηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που πλήγηκαν οικονομικά λόγω της πανδημίας. Στόχος μας και όραμά μας για τη νέα χρονιά παραμένουν τα ίδια. Όραμά μας ένα καλύτερο αύριο με μοναδικό στόχο να συνεχίζουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο επιστρέφουμε στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που καθημερινά δεχόμαστε

Camera icon

Δες 9 Φωτογραφίες

Η Πρόεδρος Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Πολύτιμος και πολυετής συνεργάτης στα δύσκολα εγχειρήματα μας είναι η bwin. Με την bwin μας ενώνει ένα κοινό όραμα: να προσφέρουμε ένα όμορφο μέλλον στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, εξασφαλίζοντας τους πρώτα τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν. Η καθημερινότητα είναι ένας μαραθώνιος, το να είσαι δίπλα σε 30.000 παιδιά κάθε μέρα είναι ένας συνεχής αγώνας. Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε αυτή την καθημερινότητα οι άνθρωποι της bwin, όπου χρειαστήκαμε βοήθεια ήταν σταθερά δίπλα μας. Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Αναλογιστείτε τις δυσκολίες που προέκυψαν με την έλλειψη της κανονικότητας. Η bwin υποστήριξε τις δράσεις και τα προγράμματα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», αλλά και τις ανάγκες των σωματείων-μελών της. Στα προγράμματα σίτισης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» οι αιτήσεις αυξήθηκαν λόγω των συνθηκών. Το «Μαζί για το Παιδί» ανταπεξήλθε σε όλες χάρις και την συμβολή της bwin. Παράλληλα μας έδωσε το μέσο να είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη σε όλη την χώρα αφού ανέλαβε το leasing του οχήματος του «Μαζί για το Παιδί». Στον ακριτικό Έβρο δώσαμε από κοινού ένα ηχηρό παρόν στον τοπικό πληθυσμό αφού ανακαινίσθηκαν αθλητικές σχολικές υποδομές για να μπορούν τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα τους

Η Γενική Διευθύντρια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, Ευγενία Θάνου, δήλωσε: «Η χρονιά αυτή ξεκίνησε όπως κάθε άλλη, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε δυστοπικά- η πανδημία και η αβεβαιότητα έφτασαν παντού, ο κόσμος φαίνεται να αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και είναι σε τέτοιες εποχές που η συνέχεια του έργου μας γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Και οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους υποστηρικτές μας, που μας βοηθάνε να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα για να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική υποστήριξη της bwin για 2η συνεχή χρονιά, οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν και το 2020 στο πλευρό ευάλωτων ηλικιωμένων στην Αττική, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας· αλλά και στους δρόμους, συνεχίζοντας την άμεση παρέμβαση για παροχή φροντίδας στον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, δώσαμε το παρόν και αυτή τη χρονιά, πραγματοποιώντας ανθρωπιστικές αποστολές υγειονομικής φροντίδας στα ακριτικά μέρη της χώρας (Πρέσπες, Πομακοχώρια). Και συνεχίζουμε…»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΠΑΠ, Τάσος Μαριανός, δήλωσε: «Το 2020 αποδείχτηκε μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνες. Ιδιαίτερα δύσκολη για τις ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά με αναπηρίες που φροντίζει η ΕΛΕΠΑΠ. Ξεκινήσαμε μια τιτάνια προσπάθεια προσαρμογής του τρόπου λειτουργίας μας σε συνθήκες πανδημίας για να μην χάσουν οι θεραπευόμενοι μας ούτε μία θεραπεία, ούτε μία μέρα σχολείο. Πήραμε όλα τα μέτρα που όριζαν οι αρμόδιοι, και ακόμη παραπάνω. Αναλάβαμε το πολύ μεγάλο κόστος των υγειονομικών υλικών αλλά και το ρίσκο της διαρκούς επαφής με τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Και μέχρι στιγμής, η μεγάλη μας προσπάθεια δικαιώνεται. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια έχουμε αρωγούς. Η bwin είναι σταθερά κοντά στην ΕΛΕΠΑΠ τα τελευταία χρόνια. Μας ενισχύει και μας εμψυχώνει, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Η παρουσία των ανθρώπων της στο πλάι μας μας δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε να είναι πάντα στο πλευρό μας.»

Η Γενική Διευθύντρια Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, δήλωσε: «Το 2020 υπήρξε μία χρονιά που ανάγκασε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκεται κοντά στα παιδιά του. Δε μπορούσε να εκπληρώσει όνειρα παιδιών και έπρεπε να κρατά σε αυτά τα παιδιά την ελπίδα αναμμένη. Καμφθήκαμε πολλές φορές και αναγκαστήκαμε να επανεφεύρουμε το έργο μας και τον τρόπο που το υλοποιούμε πολλές φορές συνεχίζοντας να εκπληρώνουμε όσες ευχές μπορούσαμε με ασίγαστο πάθος. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων σχεδιάσαμε έναν ψηφιακό «περίπατο» για να γιορτάσουμε, με τελείως διαφορετικό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Οι δυνατότητες προβολής ήταν λιγοστές αλλά η αγάπη μας γι αυτό μεγάλη. Αυτό κάνει την bwin να ξεχωρίζει. Μοιράζεται το πάθος μας για τις ενέργειες που υλοποιούμε και ένα τηλεφώνημα είναι πάντα αρκετό για να νιώσουμε ότι είναι κοντά μας. Είναι η bwin ο υποστηρικτής μας αλλά είναι ταυτόχρονα ο Κωνσταντίνος, η Ιωάννα, ο Γιάννης. Και αυτό είναι ανεκτίμητο. Τους ευχαριστούμε!»

Η Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», Δάφνη Οικονόμου, δήλωσε: «Στη bwin η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή βρήκε έναν αληθινό συμπαραστάτη, συνεργάτη και φίλο και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας. Με την οικονομική υποστήριξη της bwin ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2020 η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» στον φιλόξενο Δήμο Αγίου Δημητρίου, Αττικής.  Η τετραώροφη Στέγη 737 τ.μ, με υπαίθρια αυλή, θα προσφέρει φιλοξενία, ασφάλεια, φροντίδα και οικογενειακή θαλπωρή σε 9 άτομα με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση, των οποίων οι οικογενειακές συνθήκες και κυρίως η γήρανση των γονέων τους, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη διαμονή τους στο σπίτι. Μετά από τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις του δημοσίου, η ανέγερση του κτιρίου προχωρά με γοργό ρυθμό, και πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος του 2021 θα είμαστε έτοιμοι να τελέσουμε τα εγκαίνια και να ανοίξουμε τις πόρτες της Στέγης «Αριάδνη» στους 9 ευτυχισμένους νέους κατοίκους της. Συγχρόνως θα προσφέρουμε την ανακούφιση που οφείλουμε στους γενναίους γονείς τους, ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε καλά χέρια. Το εξαιρετικά σημαντικό αυτό νέο βήμα στην μακριά ιστορία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, πραγματοποιείται με την στενή συμπαράσταση της bwin, και προχωράμε μαζί, με αισιοδοξία και ομοψυχία, χέρι-χέρι.»

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται.

Δείτε τον Απολογισμό Κοινωνικών Πρωτοβουλιών του 2019

Map icon

Δες το χάρτη δράσεων bwincares